PersonalTerece Byrstedt

Jag är förskolechef och legitimerad förskollärare med interkulturell inriktning. Som pedagogisk ledare och chef för förskollärare, barnskötare och övrig personal i förskolan har jag det övergripande ansvaret för att verksamheten bedrivs i enlighet med målen i läroplanen. Jag har lång erfarenhet av förskoleverksamheter och utvecklingsarbeten inom förskola och skola. Jag är nyfiken på barns lärande och hur kvalitén i förskolan kan utvecklas för att skapa goda villkor för lärande och utbildning. Min ambition är att skapa en trygg omsorg för barn i en god pedagogisk miljö. Att förskolan ska var rolig och att alla som deltar ska få uppleva sig vara en tillgång till gruppen. Jag är född och uppvuxen i en förort norr om Stockholm med djur, natur och båtliv. Idag bor jag med min familj mitt i Stockholm. Jag har tre barn och ett barnbarn. På min fritid gillar jag att spela golf, åka skidor, läsa böcker i en hängmatta eller bara sitta på landet och titta på havet.
Virginie Balestat

Jag kommer ursprungligen från Normandie och har studerat Moderna språk på universitetet i Lille. Efter det bodde jag 10 år i Grenoble där jag fick möjlighet att arbeta på en högstadieskola som stödlärare. Jag hjälpte elever med dyslexi med fonetiska övningar enligt den pedagogiska metoden “La lecture en couleurs”. Detta inspirerade mig till att utbilda mig till lärare för personer med särskilda behov. Jag specialiserade mig på undervisning i franska som främmande språk och på läs-och skrivkunnighet. Under den här utbildningen arbetade jag i organisationer och utbildningscenter som främjar invandrares integration i samhället. 2011 flyttade jag till Sverige med min dåvarande man och mina två barn som var 2 och 4 år. Jag tog hand om mina pojkar och undervisade i franska språket vid Folkuniversitet. 2017 började jag arbeta på Les Mélodies. Jag älskar att undervisa barn och att lära mig saker från dem. På fritiden gillar jag att läsa, bokstavsspel, simma och fotboll.
Sanae Himdi

Mitt namn är Sanae Himdi. Jag är född i Marrocco, men eftersom min far tidigt valde att flytta till Frankrike för jobb så bosatte vi oss där. Jag var då ungefär 5 år gammal. Mina föräldrar bor idag kvar i Frankrike men jag flyttade 1994, med min dåvarande man till Sverige. Jag brukar under sommartid besöka både Frankrike och Marocco och hälsa på min släkt. Jag känner att båda dessa länder och även Sverige är en del av mig. I början av min tid i Sverige så jobbade jag i ett skrädderi, hjälpte till att sy och ta emot kunder. 2003 kom jag i kontakt med franska kyrkan och började jobba där med att laga mat och andra uppgifter. Jag har en stor passion för att jobba med barn och i Franska kyrkan fick jag möjlighet till att börja med detta. Först hade jag vikariat men blev snabbt anställd på heltid. Jag trivs fantastiskt bra på mitt jobb och jag utvecklas ständigt i mitt dagliga arbete med barnen. Min personlighet präglas av noggrannhet och engagemang. Jag är utåtriktad och hjälpsam. På min fritid så umgås jag med mina två egna tonårsbarn, 16 och 18 år gamla. Vi bor på Gärdet i Stockholm och området häromkring med närhet till natur och stad, tilltalar mig mycket. Jag har även ett stort intresse av matlagning.
Clemence Cayet-Gillot

Efter att ha studerat färdigt min barnomsorgsutbildning i Frankrike arbetade jag i olika förskolor i Nantes. 2012 upptäckte jag en Montessoriförskola som helt ändrade min vision kring barns lärande. Några månader senare flyttade jag till Canada för att bredda mina kunskaper. Via Danmark kom jag till Sverige för att fördjupa mig i Montessori och era förskolor.
Charlotte Vielfaure

Jag heter Charlotte och är 26 år gammal, född och uppvuxen i Frankrike, Ardèche, ett bergigt område i södra Frankrike. Som 18-åring flyttade jag till Lyon för att studera där jag tog en magisterexamen i undervisning och lärande. Sedan arbetade jag 4 år på en förskola och skola med barn mellan 3-10 år. I augusti 2017 följde jag min partner till Sverige då han fått jobb på ett forskarlaboratorium. Jag sökte mig till Les Mélodies och gruppen Tambour för att jobba med min passion, barn. Jag trivs väldigt bra i Sverige och Stockholm och tillbringar helgerna med att upptäcka staden.
Cleopatra Makdesi-Elias

Mitt namn är Cleopatra Makdesi-Elias men kallas för Cleo. Jag är född och uppvuxen i Södertälje som ligger cirka 40 km sydväst om Stockholm. Jag bor med min familj som består av sex medlemmar: pappa, mamma, jag och mina tre yngre bröder. Då mina föräldrar är från Syrien växte jag upp i en mångkulturell miljö och ett flerspråkigt hushåll där jag fick ta del av arabiska i vardagen. Förutom arabiska talar jag svenska, engelska och japanska. Jag förstår en gnutta franska, koreanska och mandarin.Jag kan de asiatiska språken för att jag har ett stort intresse för östasiatisk kultur, speciellt Japan. Jag har studerat japanska sedan 2010 på gymnasiet och sedan på universitetet; jag har även fått chanser att åka till Japan för utbytesstudier.Jag började arbeta som vikarie på Les Mélodies 2016 vid sidan av mina studier. Efter att ha vikarierat ett tag på olika förskolor och grundskolor, exempelvis på Lycée Français Saint Louis, fick jag ett intresse för barns utveckling och började därför studera till förskollärare på Stockholms universitet.
Crèche Les Melodies - Linnégatan 78-80 - 115 23 Stockholm - Suède