PersonalTerece Byrstedt

Jag är förskolechef och legitimerad förskollärare med interkulturell inriktning. Som pedagogisk ledare och chef för förskollärare, barnskötare och övrig personal i förskolan har jag det övergripande ansvaret för att verksamheten bedrivs i enlighet med målen i läroplanen. Jag har lång erfarenhet av förskoleverksamheter och utvecklingsarbeten inom förskola och skola. Jag är nyfiken på barns lärande och hur kvalitén i förskolan kan utvecklas för att skapa goda villkor för lärande och utbildning. Min ambition är att skapa en trygg omsorg för barn i en god pedagogisk miljö. Att förskolan ska var rolig och att alla som deltar ska få uppleva sig vara en tillgång till gruppen. Jag är född och uppvuxen i en förort norr om Stockholm med djur, natur och båtliv. Idag bor jag med min familj mitt i Stockholm. Jag har tre barn och ett barnbarn. På min fritid gillar jag att spela golf, åka skidor, läsa böcker i en hängmatta eller bara sitta på landet och titta på havet.
Mélanie Hatava

Jag heter Mélanie. Jag är både svensk och fransk, jag har bott i båda länderna och jag har två barn som är dubbelspråkiga precis som flera barn här på Les Mélodies. Nu är jag bosatt i Stockholm, som är min favoritstad. Jag är en utbildad förskollärare med franskt diplom som är på väg att få den svenska förskolelegitimationen. Jag har jobbat som lärare och förskollärare sedan 2013.Jag är även Montessori-utbildad för barn mellan 0 och 3 år. Jag älskar mitt jobb och jag tycker att det är viktigt att varje barn ska känna sig välkommen, trygg och glad på förskolan. Jag har fokus på barnens inflytande, vad har de lust att göra och lära sig? Jag ser fram emot att fortsätta jobba här med gruppen Tambour. På min fritid tycker jag om att sjunga, jag har också spelat teater i många år.
Sanae Himdi

Mitt namn är Sanae Himdi. Jag är född i Marrocco, men eftersom min far tidigt valde att flytta till Frankrike för jobb så bosatte vi oss där. Jag var då ungefär 5 år gammal. Mina föräldrar bor idag kvar i Frankrike men jag flyttade 1994, med min dåvarande man till Sverige. Jag brukar under sommartid besöka både Frankrike och Marocco och hälsa på min släkt. Jag känner att båda dessa länder och även Sverige är en del av mig. I början av min tid i Sverige så jobbade jag i ett skrädderi, hjälpte till att sy och ta emot kunder. 2003 kom jag i kontakt med franska kyrkan och började jobba där med att laga mat och andra uppgifter. Jag har en stor passion för att jobba med barn och i Franska kyrkan fick jag möjlighet till att börja med detta. Först hade jag vikariat men blev snabbt anställd på heltid. Jag trivs fantastiskt bra på mitt jobb och jag utvecklas ständigt i mitt dagliga arbete med barnen. Min personlighet präglas av noggrannhet och engagemang. Jag är utåtriktad och hjälpsam. På min fritid så umgås jag med mina två egna tonårsbarn, 16 och 18 år gamla. Vi bor på Gärdet i Stockholm och området häromkring med närhet till natur och stad, tilltalar mig mycket. Jag har även ett stort intresse av matlagning.
Morgane Calmier

Jag heter Morgane och är 29 år. Jag växte upp i en liten by på landet utanför Paris. När jag var 18 år bestämde jag för att flytta till Paris där jag jobbade inom restaurangbranschen i 8 år. Där träffade jag min svenska sambo och under en period jobbade vi tillsammans i hans bar. Efter att ha tillbringat semestern i Sverige under några år upptäckte jag att det var ett land som jag kunde tänka mig att bo i och när min pojkvän sålde sin bar bestämde vi oss för att flytta till Sverige sommaren 2019. När jag kom till Sverige läste jag svenska på komvux samtidigt som jag jobbade på restaurang för att kunna förbättra min språkkunskaper. Att jag flyttade till Sverige var en chans för mig att byta yrke. Jag har alltid gillat att vara i kontakt med barn och varit intresserad att se deras utveckling. Jag fick chansen att börja jobba som vikarie på Les Mélodies och Tamboursavdelningen. Idag jobbar jag med Flûtesavdelningen och är passionerad av mitt jobb där jag lär mig varje dag med barnen och med mina kollegor. Nästa år planerar jag att utbilda mig till barnskötare samtidigt som jag fortsätter jobba på Les Mélodies. På fritiden, gillar jag att promenera i skogen med min hund, läsa böcker, laga mat och att odla växter.
Charlotte Vielfaure

Jag heter Charlotte och är 31 år gammal, född och uppvuxen i Frankrike, Ardèche, ett bergigt område i södra Frankrike. Som 18-åring flyttade jag till Lyon för att studera där jag tog en magisterexamen i undervisning och lärande. Sedan arbetade jag 4 år på en förskola och skola med barn mellan 3-10 år. I augusti 2017 följde jag min partner till Sverige då han fått jobb på ett forskarlaboratorium. Jag sökte mig till Les Mélodies och gruppen Tambour för att jobba med min passion, barn. Jag trivs väldigt bra i Sverige och Stockholm och tillbringar helgerna med att upptäcka staden.
Cleopatra Makdesi-Elias

Mitt namn är Cleopatra Makdesi-Elias men kallas för Cleo. Jag är född och uppvuxen i Södertälje som ligger cirka 40 km sydväst om Stockholm. Jag bor med min familj som består av sex medlemmar: pappa, mamma, jag och mina tre yngre bröder. Då mina föräldrar är från Syrien växte jag upp i en mångkulturell miljö och ett flerspråkigt hushåll där jag fick ta del av arabiska i vardagen. Förutom arabiska talar jag svenska, engelska och japanska. Jag förstår en gnutta franska, koreanska och mandarin.Jag kan de asiatiska språken för att jag har ett stort intresse för östasiatisk kultur, speciellt Japan. Jag har studerat japanska sedan 2010 på gymnasiet och sedan på universitetet; jag har även fått chanser att åka till Japan för utbytesstudier.Jag började arbeta som vikarie på Les Mélodies 2016 vid sidan av mina studier. Efter att ha vikarierat ett tag på olika förskolor och grundskolor, exempelvis på Lycée Français Saint Louis, fick jag ett intresse för barns utveckling och började därför studera till förskollärare på Stockholms universitet.
Lucile Chalmandrier-Perna

Jag heter Lucile, jag är 37 år gammal, och jag föddes och växte upp i Paris området. Jag gjorde mina högre studier i Frankrike, Japan och Amerika. Jag är en förskollärarexamen och jag pluggar svenska för att få den svenska förskollärarlegitimation. Jag tycker att vår roll som lärare är att skapa en tryggande och stimulerande miljö så att barn kan utveckla sin nyfikenhet och fantasi. Jag ser fram emot att stötta era barn i deras utveckling under Charlottes föräldraledighet. På min fritid tycker jag om att vara med mina två små barn och min man, samt att läsa böcker, särskilt barnlitteratur. Just nu läser jag Camilla Brincks böcker Musse och Helium som jag tycker är verkligen spännande.
Crèche Les Melodies - Linnégatan 78-80 - 115 23 Stockholm - Suède